Skip to main content
Det angagerede team fra Pilebyg

TRANSFORMING OLD TRADITIONS INTO MODERN DESIGN

PileByg A/S hører hjemme på hovedgårdene Villerup og Hvidsted i Vendsyssel – vi er et team af engagerede mennesker med en unik viden om dansk, naturbaseret design produceret af træ fra vores egne klimaskove

Dansk produceret design

De ældste fund af flettearbejder er udført i afbarket pil – og går tilbage til romersk jernalder. Den første, kendte danske kurv var også i afbarket pil og dateres år 350. Historisk viden giver grundlag for at påregne en op imod 3 gange længere levetid på den afbarkede pil.

Piletræet udgør den bærende kraft i PileBygs udviklingsarbejde. Udvalgte pilesorter er forædlet og forarbejdet til førsteklasses mærkevarer, der fremstår med en flot finish og et eksklusivt look, straks efter færdig montering.

Bæredygtighed i vores DNA

9 af FN’s 17 verdensmål er med i vores daglige virke. Fra valg og fremstilling af materialet – til det færdige produkt og dets vedligeholdelse, arbejder vi med målet om minimalt brug af energi og udledning af CO2 samt brug af kemikalier. Vi tænker altid i produktets samlede levetid.

Faktisk har vi støjskærme med levende facader, der kan stå langs vejene og optage CO2 – alt imens de dæmper støjen. I vores plantager lagres årligt 5500 tons C02. Du kan læse mere om naturstøjskærmenes lave klimaaftryk her.

Tradition og innovation

Tradition for godt håndværk og innovation – er et og det samme. PileBygs støjskærme er et patenteret design, og en unik løsning på at dæmpe trafikstøj, og seneste innovation omfatter integrering af LAR-løsninger som en del af PileBygs støjskærme. Vi er med i udviklingen af biologisk kystsikring, som det netop er set realiseret ved Nr. Lyngby – og vi har udviklet ny teknologi til afbarkning af store pil samt varmebehandling af pilen.