Skip to main content

DANSKPRODUCERET PILEFLETHEGN

Pileflethegn | Danskproduceret hegn i pileflet

Glem alt om byggemarkedernes spinkle pilehegn. Vi har specialiseret os i at fremstille helstøbte og æstetisk attraktive hegn med unik finish, stor styrke og lang levetid. Enten klassiske hegn i lodret stående pil eller vandretflettede som i vores historiske gærde.

Med mere end 30 års erfaring inden for dyrkning af piletræer og flet af pilehegn har vi vores fødder solidt plantet i den nordjyske piletræsmuld. Piletræerne, som vi bruger til at lave pileflethegn ud af kommer fra vores plantager i Nordjylland.

Hegn i pileflet – bugtende gærde til stramt design

Det historiske pilegærde

Det historiske pilegærde skal flettes ‘on site’ – og vi anbefaler afbarket pil for at øge gærdets levetid. Horisontalt liggende pilestammer vil altid være mere udsatte i forhold til holdbarhed, især hvis stammerne er med bark. Med afbarkede stammer opnår man en smuk patinering, og regn og fugt lægger sig ikke på stammerne, de kan derfor hurtigere tørre op – og netop deri ligger en af vejene til at opnå lang levetid på træ. Vedligehold af gærdet består i, at man med tiden, som de nederste stammer i gærdet synker sammen, så kan forny hegnet og fylde op med nye stammer ved at lægge flere ned i hegnet oppefra.

Ring eller skriv gerne for at høre nærmere – se de klassiske pilegærder her

Det klassiske pileflethegn

Det klassiske pileflethegn, men i et opgraderet og nutidigt design. Vi fletter med kraftige pilestammer over tværliggere i stål. Rammen er udført i certificeret stål og udvalgte træsorter som lærk og eg. Det sikrer en høj grad af finish og lang levetid.

Ring eller skriv gerne for at høre nærmere – Se de klassiske pileflethegn her

Fransk kastanjehegn

Udover vores gærde og hegn i dansk pil, så har vi en aftale med vores franske pendant indenfor kastanjehegn. Vi kan derfor også levere meget smukke kastanjehegn fra Frankrig. Vi hjælper meget gerne på telefon og mail med priser og rådgivning om det rigtige valg af hegn, og fremsender gerne mere information.

Se vores udvalg samt priser her: https://pilebyg.dk/category/have-hegn-og-gaerde/

Hvad koster et pilehegn?

Prisen afhænger af, hvilken type hegn eller gærde du vælger.

Hvis du vælger det historiske pilegærde skal hegnet færdiggøres på lokaliteten. Vi leverer færdige #DIY-pakker med udførlig rådgivning. I pakkerne ligger pil i op til 220 cm lange fag, der rækker anslået 40 cm i højden. Med to pakker får du eksempelvis et 220 cm langt gærde i 80 cm højde. En pakke koster 450 kroner.

Det klassiske pilehegn CLASSIC leveres som en færdig hegnssektion, der måler 120 cm i bredden og 180 cm i højden. En sektion koster 1.520 kroner.

Et af vores specialer er, at det er muligt at bestille hegnssektioner i specialmål. I så fald skal du ringe eller skrive til os for at få en fast pris på færdige hegn.

Hvad er fordelen ved at vælge pilegærder og pileflethegn?

Et pileflethegn er en oplagt måde at få et hegn, der både er smukt og har en lang holdbarhed. Et pilehegn, der er lavet efter alle det traditionsrige håndværks regler, vil ikke forfalde med årerne og begynde at se slidt ud. I modsætning til andre alternativer vil det ældes smukt, og afbarkede pilestammer vil patinere og få en naturskøn gråblank overfalde. Derfor kræver et pileflethegn heller ikke vedligehold. Med et pileflethegn, der er lavet af pilestammer i høj kvalitet, kan man opnå en stærk konstruktion, der holder i årtier.

Vores design og dets håndværksmæssige udførelse er ikke lig noget andet på markedet, hvad angår støjskærme og pileflethegn. Vi er præmieret med Den Danske Designpris, og vi sætter samtidig en ære i at levere vores produkter til det vi kalder demokratiske priser, hvor design og tilvirkning samt produktets samlede levetid taget i betragtning sikrer en fair pris.

Produkter med en lang levetid, der ældes med naturens ynde giver mange års glæde over investeringen. Facader i pil har især den fordel, at de hele stammer ikke ældes som opskåret træ, der typisk slår revner, som kræver træbeskyttelse. Hele pilestammer har en ubrudt overflade, der giver en smuk patinering.

Vi arbejder med en klog vedligeholdelsesstrategi, som er en af vejene til et miljømæssigt, bæredygtigt design. PileByg-hegn og -gærder kræver som udgangspunkt ikke vedligehold. Vi anbefaler kun beplantning med stedsegrønne og andre ikke plejekrævende beplantninger. Det øger biodiversitet og gør løsningen til en aktiv CO2-binder.

Vores produkter er dyrket og produceret i Danmark med respekt for flora, fauna, mennesker og de kulturhistoriske bygninger, hvor vores produktion foregår. Tradition for godt håndværk og innovation er for os et og det samme, og vi har mere end 30 års virke med produktion og forarbejdning af produkter i pil til aftagere i ind- og udland; stat, kommune, industri og private.

Vi har intet eller minimalt brug af kemikalier i produktets samlede levetid, og i vores klimaskove lagres årligt 5500 tons CO2 lagres.  9 af FN’s 17 verdensmål er hverdag og med i vores virke. En dokumenteret CO2-gevinst er en integreret del af vores virke og produkter.

Vi er altid klar på telefon og mail med hjælp og rådgivning.

PRINTBAR MATERIALE

Download vores materiale om pilehegn og DIY her

Download produktblad om DIY og HAVEHEGN I BLANK PIL

VALG AF PIL

Alle vores materialer kan bruges